Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Επτανησιακή Αναγέννηση: Εμείς αντιδράσαμε δυναμικά στις 21-5-2011 για το ΤΕΙ ΙΝ


eptanhsiakh anagennisi
Ενημέρωση από τον Γιώργο Καλούδη.
ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ
«Mε λογισμό και τ΄όνειρο»
Διονύσιος Σολωμός
ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ για το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 21 ΜΑΗ 2011 CONTRA ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ !

6-3-2013
Εμείς είχαμε προειδοποιήσει τους Επτανήσιους από το Μάρτη 2011 για τον κίνδυνο κατάργησης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Είχαμε προτείνει και ζητήσει έντονες αντιδράσεις από τότε.
Στις 21 Μάη 2011 δεν γιορτάσαμε την Ένωση Ιονικού Κράτους και Βασιλείου της Ελλάδος και πήγαμε απέναντι από την εξέδρα με πανώ και συνθήματα. Από τότε δεν ξαναγιορτάζουμε την Ένωση και ούτε πρέπει να ξαναεορτασθεί.
Είχαμε κάνει Επερώτηση στη Βουλή για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, μέσω των συνεργαζόμενων βουλευτών.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ. Πρωτ. 13816
Ημερομ. Κατάθεσης 28.03.11
ΕΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΕN.Α.Π)
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Θέμα: Ενίσχυση της λειτουργίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
Κυρία Υπουργέ,
Όπως μας πληροφορεί η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, η ανεξάρτητη παράταξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στα Επτάνησα από τη κυβερνητική αδιαφορία για το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. Συγκεκριμένα:
Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ιδρύθηκε με το προεδρικό διάταγμα ΦΕΚ 156/20-6-2003 και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2003-2004.

Τα πρώτα τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ήταν:
1.Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία με έδρα τη Λευκάδα, με μεταφορά από το ΤΕΙ Ηπείρου.
2.Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων με έδρα το Αργοστόλι, με μεταφορά από το ΤΕΙ Ηπείρου.
3.Τεχνολογίας,Ήχου και Μουσικών Οργάνων, με έδρα το Ληξούρι, με μεταφορά από το ΤΕΙ Ηπείρου.
4.Τεχνολογίας, Περιβάλλοντος και Οικολογίας, με έδρα τη Ζάκυνθο, με μεταφορά από το ΤΕΙ Πάτρας.
5. Διοίκησης Επιχειρήσεων, με έδρα το Ληξούρι, με μεταφορά από το ΤΕΙ Ηπείρου.
6.Τουριστικών Επιχειρήσεων, με έδρα το Αργοστόλι, με μεταφορά από το ΤΕΙ Ηπείρου. Το τμήμα αυτό έκλεισε τον Σεπτέμβριο του 2004 γιατί δεν είχε εισακτέους.

Στη συνέχεια τα ακόλουθα ακαδημαϊκά τμήματα προστέθηκαν τα παρακάτω τμήματα:
Ακαδημαϊκό έτος 2004-2005 : Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα το Ληξούρι.
Ακαδημαϊκό έτος 2005-2006 : Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, με έδρα το Αργοστόλι.
Ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 : Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς, με έδρα τη Ζάκυνθο.
Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (έδρα Λευκάδα)

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων διοικείται από Διοικούσα Επιτροπή που διορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας.
Η Διοικούσα Επιτροπή ενώ έχει έδρα το Αργοστόλι, δυστυχώς από την ίδρυση του ΤΕΙ μέχρι και σήμερα λειτουργεί από την Αθήνα,(Λεωφόρος Συγγρού 56) με προφανή τα προβλήματα που δημιουργούνται στην διοίκηση και την λειτουργία του ιδρύματος.
Οκτώ χρόνια μετά την ίδρυσή του το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων υστερεί σε κτιριακές υποδομές.
Κανένα κτίριο δεν έχει κατασκευαστεί παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις και οι λειτουργικές ανάγκες καλύπτονται από προκατασκευασμένες κατασκευές και δωρεές από τοπικούς φορείς και ενοικιασμένα κτίρια.

Οι αρχικά εγκεκριμένες θέσεις, 28 μόνιμου Διοικητικού Προσωπικού (Δ.Π.), 12 μόνιμου Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού (Ε.Τ.Π.) για τα εργαστήρια του ιδρύματος και 3 Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΡ.ΔΙ.Π.) δεν έχουν μέχρι σήμερα καλυφθεί, αν και οι ανάγκες με τον χρόνο έχουν πολλαπλασιαστεί, όπως επίσης και οι θέσεις Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Π.) (ειδικά των άνω βαθμίδων), με αποτέλεσμα να μην αυτονομείται το Ίδρυμα.

Η στέγαση των σπουδαστών δεν καλύπτεται από το Ίδρυμα, η δε σίτιση γίνεται κατόπιν διαγωνισμού.
Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών λειτουργεί μόνο στο τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος.
Τελευταία έχουν υπάρξει, λόγω κυβερνητικών διαρροών, αλλεπάλληλα δημοσιεύματα τόσο στον Αθηναϊκό όσο και στον Τοπικό τύπο που μιλάνε για κλείσιμο τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και κατ' επέκταση του ίδιου του ΤΕΙ.

Στα δημοσιεύματα περιλαμβάνονται τα τμήματα της Τεχνολογίας, Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων στο Αργοστόλι και της Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Ληξούρι. Επίσης της Τεχνολογίας Περιβάλλοντος, και Οικολογίας στην Zάκυνθο, καθώς και της Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στη Λευκάδα και δεν έχουν διαψευστεί από τον Πρόεδρο του ΤΕΙ, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και μεταξύ του προσωπικού και των σπουδαστών.

Ήδη το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, με ομόφωνη απόφασή του στη συνεδρίαση της 19ης Μαρτίου 2011 ζητάει την κάλυψη των κενών θέσεων του προσωπικού και την αυτονόμηση του Ιδρύματος, την υλοποίηση του κτιριολογικού προγράμματος και φυσικά να μην κλείσουν τμήματα τουΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:
Γιατί δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις του μόνιμου διδακτικού προσωπικού του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ;
Σκοπεύετε να καλύψετε άμεσα τις θέσεις του μόνιμου διδακτικού προσωπικού και να προχωρήσετε στην εφαρμογή του κτιριολογικού προγράμματος και στη ταχύτατη αυτονόμηση του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ;
Σκοπεύετε να εξετάσετε τη πρόταση της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ να εντάξετε το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, την ενίσχυση του Ιόνιου Πανεπιστήμιου με τις Σχολές Νομική, Ιατρική και Φιλοσοφική, σχολές που είχε από την ίδρυσή του το 1824 μέχρι τη κατάργησή του το 1865, αμέσως μετά την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, και τη διάχυση του Ιόνιου Πανεπιστήμιου σε όλα τα νησιά της Επτανήσου, όπως εθνικά, ιστορικά και πολιτιστικά το αξίζουν;
-ΟΙ-
ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Εκδώσαμε καταγγελτικές ανακοινώσεις αρκετές φορές.
Στη πρόσφατη συνεδρίαση του ΠΣΙΝ η πρότασή μας για προειδοποιητική ΠΑΝ-ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΔΙΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Φλεβάρη 2013, που θα είχε τρομακτική επιτυχία και θα προκαλούσε ΣΕΙΣΜΟ στην Αθήνα, πήρε μόνον τις ψήφους τις δικές μας και της Λαικής Συσπέιρωσης. Η ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΉ παράταξη του άλλοτε ΠΑΣΟΚ-Μπεριάτου ΔΕΝ ΤΗ ΨΗΦΙΣΕ. Όπως ΔΕΝ ΨΉΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ: ΟΙ 6 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ. Όπως δεν ψήφισαν και τις άλλες προτάσεις μας.
Πουλούσαν δουλοπρεπή καθωσπρεπισμό στο κατεστημένο της Αθήνας και εφησυχασμό-αγρανάπαυση στους Επτανήσιους !
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου