Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 13-3-2013 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΣΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ-ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ

«Mε λογισμό και τ΄όνειρο»
Διονύσιος Σολωμός
13-6-2013
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ κ.ΜΗΛΙΩΤΗ

Κύριε Πρόεδρε
Με “ευφυολογήματα” και ακροβασίες δεν δίνονται πολιτικές απαντήσεις.
Άλλωστε ποτέ δεν θα επιδίωκα, για ευνόητους λόγους, να δικαιώσω την ιστορία μου θέτοντας στην κρίση του κ. Μηλιώτη αν είμαι ή όχι άδικος.
1.    Ισχυρίζεστε ότι : «Όλες οι Αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου έχουν αποσταλεί σύμφωνα με το αποφασιστικό τους» και επί πλέον ότι «Τα διαβιβαστικά αυτών, σας έχουν αποσταλεί την 17/05/2013 ηλεκτρονικά» Πρώτον. Το από 17/5 ηλεκτρονικό μήνυμά σας προς όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους δεν αποτελεί απάντηση στην από 30/4 επιστολή μου σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 6 του κανονισμού λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων, γι’αυτό και την ίδια ημέρα σας απάντησα, πράγμα το οποίο επιμελώς αποκρύπτετε …..  

Δεύτερον. Τις αποφάσεις τις στέλνετε όπου θέλετε γιατί στο αποφασιστικό δεν υπάρχει καμία αναφορά που να σταλούν!!! Στη δε μοναδική απόφαση 74/8-2013 για το Νοσοκομείο Ζακύνθου που αναφέρει στο αποφασιστικό της να σταλεί (εκτός του Υπουργού) στην 6η ΥΠΕ, τον Διοικητή του Νοσοκομείου και στο σύλλογο των εργαζομένων, εστάλη μόνο στον Υπουργό !!!! Τις δε απαντήσεις των αρμοδίων ακόμα….. τις περιμένω.
Τρίτον. Ακόμα και σήμερα που ισχυρίζεστε ότι έχετε στείλει όλες τις αποφάσεις στους αρμόδιους ….ψεύδεστε. Τρεις τουλάχιστον από τις εννιά που σας ζήτησα και σύμφωνα με τα δικά σας στοιχεία τις 17/5…. αγνοείται η τύχη τους. Η 32/5-2013 για το ακίνητο της Κασσιόπης, η 45/5-2013 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και η 68/8-2013 για την χωροταξική μελέτη (για την οποία θα επανέλθω).
Συμπέρασμα; Όταν αποφασίσετε ποιες αποφάσεις έχετε στείλει, σε ποιους και ποιες απαντήσεις έχετε πάρει από τους αρμόδιους, τότε απαντήστε μου όπως οφείλετε σύμφωνα με τον κανονισμό.  Μέχρι τότε απλά καταγράφεται (κατά την προσφιλή σας έκφραση) ότι ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου παραβιάζει γι’άλλη μία φορά απροκάλυπτα τον κανονισμό – δυστυχώς για την αξιοπιστία και το κύρος του οργάνου !!!

2.    Ισχυρίζεστε ότι την απόφαση για την χωροταξική μελέτη την αναρτήσατε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ την 22/04/2013 και εστάλη αντίγραφο του πρακτικού στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την 24/04/2013 απεστάλησαν  τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της Συνεδρίασης για αξιοποίηση και λοιπές απαιτούμενες ενέργειες στο ΥΠΕΚΑ, την Περιφερειακή Αρχή και σε αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Δυστυχώς με την απάντησή σας αντί να αποκαταστήσετε την αξιοπιστία και το κύρος του περιφερειακού συμβουλίου την σημαδέψατε ακόμη περισσότερο.
Πρώτον. Στις 17/5 δεν στείλατε στους συμβούλους (και σε μένα) το παραπάνω διαβιβαστικό !!!!
Δεύτερον. Στις 5/6 που σας έστειλα την τελευταία επιστολή, η απόφαση 68/8-2013 για την χωροταξική μελέτη δεν είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της περιφέρειας. Η ανάρτηση έγινε την επομένη 6/6 και αφού διαπιστώσατε το σφάλμα σας, πράγμα το οποίο επιμελώς αποφεύγετε να ομολογήσετε.
Δυστυχώς η τεχνολογία σας πρόδωσε !!!! Το ηλεκτρονικό ίχνος της σχετικής σελίδας δίνει ως ανάρτηση την 6/6/2013 στις 10.09.09 π. μ. !!!!!
Συμπέρασμα; Δυστυχώς ούτε καν με …«αθώα» ψεματάκια, που στην ηλεκτρονική εποχή αποκαλύπτονται αμέσως, δεν σώζεται η αξιοπιστία και το κύρος του περιφερειακού συμβουλίου !!!

3.    Όσον αφορά την αλλοίωση των πρακτικών της 25/5/2013.
Ισχυρίζεστε ότι «Δεν έχει γίνει αλλοίωση πρακτικού». Και όμως στην προηγούμενη παράγραφο …… αυτοδιαψεύδεστε όταν αναφέρετε ότι «Βεβαίως θα είναι στη διάθεση όλων μας τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά, ώστε να διορθωθεί τυχόν παρερμηνεία, όσον αφορά προτάσεις οι οποίες δεν υπερψηφίστηκαν» !!!!
Φυσικά και η πρόταση του συναδέλφου κ. Φόρτε αν και δεν υπερψηφίστηκε, έπρεπε να γραφτεί ως απόφαση και όχι να ισχυρίζεστε σε πλήρη σύγχυση ότι…. «δεν ελήφθησαν αποφάσεις λόγω του ενημερωτικού τους χαρακτήρα».
Συμπέρασμα; Η έστω και έμμεση ομολογία αλλοίωσης των πρακτικών δεν σώζεται με ….παρερμηνείες.   

Κύριε Μηλιώτη, παραφράζοντας τον στίχο του ποιητή, αν δεν μπορείτε να τιμήσετε τον τίτλο του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, τουλάχιστον μην τον ευτελίζετε.

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου