Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Απεργούν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», η οποία καλύπτεται συνδικαλιστικά από την ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 10:00 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών. Λόγω της συγκέντρωσης είναι κλειστή η οδός Δραγατσανίου.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ διεκδικεί μαζί με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»:

1. Την προώθηση άμεσα νομοθετικής ρύθμισης για την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου, καθώς παρέχουν έργο μόνιμο και αναγκαίο για την κοινωνία.
2. Δημιουργία μόνιμων δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Ο.Τ.Α. με την στελέχωση των υπηρεσιών αυτών από το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό που υπηρετεί πάνω από οκτώ χρόνια προκειμένου να υπάρξει η διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας τους.
3. Εξασφάλιση του κόστους μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στις Προνοιακές Δομές με σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
http://vathiprasino.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου