Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


 
Στην αρχή έγινε η απόσπαση του Ορθοπεδικού από το  νοσοκομείο Λευκάδας σε νοσοκομείο της Αθήνας και τώρα  μετακινείται ο παιδίατρος για να καλυφθούν οι  ανάγκες  στην ΜΕΘ Παίδων του Π.Γ.Ν. Πατρών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Μετά την γνωστή, και κραυγαλέα «μόνιμη» πλέον απόσπαση-μετάθεση  του Ορθοπεδικού του νοσοκομείου
Λευκάδας σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενέργεια πρωτοφανή για τα ιατρικά δεδομένα. Που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην τότε ψήφο του Δ.Σ του νοσοκομείου(θυμίζουμε 3-3 οι ψήφοι και η απόφαση πέρασε λόγω της ψήφου της Διοικητού κ. Μεσσήνη) και αφού ακολούθησε μια άλλη απόφαση της 6ης Υ.Π.Ε μέσα στον Αύγουστο για απόσπαση παθολόγου στο Αίγιο,το κακό τριτώνει αφού τελείως δικτατορικά και παρακάμπτωντας κάθε έννοια νομιμότητας και κατάργησης στην ουσία της λειτουργίας του νοσοκομείου μια τρίτη περίπτωση έρχεται να επιβεβαιώσει το ξεγύμνωμα και την απαξίωση του νοσοκομείου Λευκάδας.

Ολα αυτά βεβαίως οφείλονται στον θόρυβο που προκλήθηκε από τους γονείς,και ευαισθητοποιήθηκε ο περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, που ζήτησε «άμεση λύση» (;) από τον υπουργό Υγείας, όσο και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Δ. Κατσικόπουλος και, προφανώς, μετά από συνεννόηση με το υπουργείο του κ. Λοβέρδου, διέταξαν έναν γιατρό να μετακινηθεί από τη Λευκάδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας και στη Μονάδα Παίδων.

Με απόφαση λοιπόν του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια), Δημήτρη Κατσικόπουλου, η οποία κοινοποιήθηκε πρόσφατα,  μετακινείται «προκειμένου να καλυφθούν οι εξαιρετικές ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό που προέκυψαν στην ΜΕΘ Παίδων του Π.Γ.Ν. Πατρών», ο παιδίατρος Χ.Ν, σύμφωνα με το νόμο 3599/07 αρθρ. 24  για ένα τρίμηνο ενώ στη συνέχεια ο άλλος νόμος που αναφέρεται (3868/10 παρ.21 αρθρ. αφορά άλλα δύο τρίμηνα.

Το συγκεκριμένο έγγραφο δε (αρ. πρωτ. 27261) επισημαίνει ότι ο καθορισμός των ημερών μετακίνησης του ιατρού (για το μήνα Δεκέμβριο) θα γίνει κατόπιν συνεννοήσεως των Διοικήσεων των δύο νοσοκομείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου