Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Επερώτηση Γιώργου Καλούδη στον Περιφερειάρχη Ι.Ν -Για τα 45 εκ. € για την τουριστική ανάπτυξη



Για τα 45 εκ. € για την τουριστική ανάπτυξη
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

(Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.1 Κανονισμού Λειτουργίας) Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων
Καλούδη Γιώργου,
Δικηγόρου Α.Π. & Σ.τ.Ε.,
Περιφερειακού Συμβούλου - Επικεφαλής της
AΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
«ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

ΠΡΟΣ
1)Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδωνα Σπύρου
2)Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Άνθη
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ της κ. Γκερέκου για 45εκατομμύρια ευρώ, σε συνδυασμό με τις δικές σας αδράνειες για κοινές δράσεις στα Επτάνησα, τις προεκλογικές αυποσχέσεις-απάτες του 2010 για τα Φράγματα Κέρκυρας και Παξών και τη χειροτέρευση της τουριστικής ανάπτυξης των Επτανήσων κυρίως λόγω της χειροτέρευσης των αεροπορικών, πορθμειακών και ακτοπλοϊκών συνδέσεων των Νησιών μας.
Κέρκυρα 20 Γενάρη 2012
Σε 2 προηγούμενες συνεδριάσεις του ΠΣΙΝ ο συνάδελφος της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ κ. Φόρτες, με την υποστήριξη της ανεξάρτητης παράταξής μας, επιτακτικά και πολύ εμφαντικά, είχε ζητήσει, πολύ ορθά, να μπεί θέμα και να συζητηθεί από το ΠΣΙΝ η εξαγγελία από τη βουλευτή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΟΥ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, της νεοφτώχειας και της εξαθλίωσης του λαού, κ. Γκερέκου, δήθεν προγράμματος 45 εκ. ευρώ, για τη «Τουριστική Ανάπτυξη της Κέρκυρας» και να υπάρξει ένα πρόγραμμα για όλα τα Επτάνησα.
Εσείς είχατε κρατήσει τη στάση «Μην ανησυχείτε όλα είναι υπό έλεγχο», ούτε βάλατε το θέμα προς συζήτηση ούτε φαίνεται ούτε μας προκύπτει να κάνατε και καμμία άλλη ενέργεια.
Ήδη έχει προκληθεί σάλος και αναστάτωση σε όλα τα Επτάνησα, τα οποία βλέπουν ότι ΔΕΝ υπάρχουν συγκροτημένες Νησιωτικές Πολιτικές από τη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Γ.Παπανδρέου αλλά και τη συγκυβέρνηση Παπαδήμου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Καρατζαφέρη, ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες το 2009 για το μεταφορικό ισοδύναμο και τη βελτίωση των συγκοινωνιών έμειναν γράμμα κενό και ήταν άλλη μία απάτη και υφαρπαγή ψήφων.
Θυμίζω ότι στη προεκλογική περίοδο Περιφερειακών-Δημοτικών Εκλογών 2010, από τις 25 Σεπτέμβρη μέχρι τις 7 Νοέμβρη 2010 ήλθαν στη Κέρκυρα, για να πριονίσουν το μεγάλο ρεύμα προς την ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, καθυπόδειξη της κ. Γκερέκου και των γνωστών κομματαρχών της, ο τότε Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, 8 υπουργοί μαζί του σε ομιλία στο Corfu Palace και εκατοντάδες προσωπικές επαφές με στελέχη για να τα εγκλωβίσουν, έταξαν λαγούς με πετραχήλια και πολλά χρήματα για έργα, δρόμους, προγράμματα κλπ αλλά και προσωπικά ρουσφέτια,
Μεταξύ αυτών και η άμεση δημοπράτηση του έργου των Φραγμάτων.
Στη συνέχεια μέχρι τις 7 Νοέμβρη 2010, ανά 2 ημέρες, ανέβαιναν στη Κέρκυρα 2 υπουργοί και έταζαν τα πάντα(όπως αποδεικνύεται και από τις εφημερίδες και τα βίντεο της περιόδου εκείνης),
Εγκατάσταθηκαν στη Κέρκυρα αργόμισθοι του Δημοσίου που αντί να' ναι στη δουλειά τους γύριζαν με λεφτά του λαού και εκβίαζαν το λαό, ) και όταν έβλεπαν τα αρνητικά γι΄αυτούς γκάλοπ επεστράτευσε ο Γ.Παπανδρέου τη πρώτη διακαναλιακή συντέξευξη όλων των εποχών με τον καθαρό και στυγνό εκβιασμό του λαού (ο ίδιος το ονόμασε δίλημμα) ότι εάν εκλεγούν Δημαράς και Καλούδης τότε θα πάει ΑΜΕΣΑ σε πρόωρες εκλογές, θα υπάρξει ακυβερνησία, και θα μείνουν χωρίς συντάξεις και μισθούς τα Χριστούγεννα οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Η κ. Γκερέκου επανειλημμένα έχει εξαπατήσει από δόλο το λαό της Κέρκυρας και υφάρπαξε τη ψήφο του.(Στις εφημερίδες είναι όλες οι γραπτές υποσχέσεις της από τα Δελτία τύπου, σε διάλογο δεν ...μπόρεσε να βγεί ποτέ).
Αποδείχθηκε μία μεγάλη κοροιδία του λαού της Κέρκυρας η υδροδότησή του με πόσιμο νερό από τα Φράγματα.
Όταν κάθε χρόνο φεύγουν από τη τσέπη των Κερκυραίων περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 20 εκ. ευρώ από τα νοικοκυριά και 20 εκ ευρώ από τις τουριστικές επιχειρήσεις ) για εισαγωγή εμφιαλωμένου νερού που είναι αναγκαίο για να βράσουν οι νοικοκυρές τη μανέστρα.
Όταν οι κάτοικοι της Πόλης της Κέρκυρας αλλά και οι τουρίστες της Πόλης δεν μπορούν ούτε να πιούν το νερό της βρύσης ούτε ρούχα να πλύνουν,λόγω της μεγάλης σκληρότητας,
Όταν Ιούλη και Αύγουστο 2011 τουρίστες στη Κέρκυρα έμειναν με τη σαπουνάδα στα χέρια, αλλά και για πολλές εβδομάδες και ημέρες σε πολλές τουριστικές περιοχές όπως η Δασιά και ο Ύψος υπήρχαν πολύωρες καθημερινές διακοπές του νερού και μετά για ώρες οι βρύσες βγάζανε κόκκινο υγρό!
Όταν από το 1985, επί Κούρκουλου, είχαν συνταχθεί οι πρώτες καταρκτικές μελέτες Φορνιέ για την αναγκαιότητα υδροδότησης της Κέρκυρας από τα Φράγματα,
Όταν διαχρονικά ΟΜΟΦΩΝΑ Και ΟΜΟΘΥΜΑ (πλην Γεωργιάδη και Γκερέκου) όλη η Κέρκυρα, όλοι οι φορείς και κυρίως η Αυτοδιοίκηση αγωνίστηκε για την υδροδότηση από Φράγματα,
Όταν η Κέρκυρα μέχρι τον Ιούλιο δεν έχει απευθείας σύνδεση με καράβι με την Ιταλία, ενώ από το 1950 και για 50 χρόνια είχε κάθε μέρα χειμώνα-καλοκαίρι με τα ΕΓΝΑΤΙΑ και ΑPPIA.
Όταν επίσης Κεφαλλονιά-Ιθάκη-Ζάκυνθος δεν έχουμε σύνδεση με την Ιταλία.
Όταν ο Παξινός για να λθει στη Κέρκυρα με το αυτοκίνητό του θέλει 150 ευρώ,
Όταν Οθωνοί-Ερείκουσα-Μαθράκι ήταν χωρίς συγκοινωνία 3 ολόκληρους μήνες,
Όταν το υπ΄ αρ. ΕΝΑ πρόβλημα των ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ για να μπορούν να' λθουν στα Νησιά μας το 40% των τουριστών που κάνουν κράτηση μέσω internet, είναι οι συγκοινωνίες, οι οποίες κάθε χρόνο πάνε από το κακό στο χειρότερο.
Όταν όποιος Κερκυραίος θέλει να πάει αυθημερόν στην Αθήνα για δουλειά και να επιστρέψει το βράδυ, δεν μπορεί πλέον γιατί καταργήθηκαν οι πρωινές και οι βραδυνές πτήσεις και πρέπει να ξοδευτεί με διανυκτέρευση στην Αθήνα.
Όταν η ίδια ταλαιπωρία και το υψηλό κόστος είναι και για τους Ευρωπαίους τουρίστες που θέλουν να' λθουν το χειμώνα στη Κέρκυρα και δεν μπορούν γιατί οι πτήσεις δεν έχουν αυθημερόν ανταπόκριση με τις διεθνείς από την Αθήνα.
Όταν 5 δις ευρώ που δίνει κάθε χρόνο η Ευρωπαική Ένωση για την επιδότηση των άγονων γραμμών στην Ελλάδα πηγαίνουν κυρίως για τα ελλείμματα της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα-Θες/κη και Αθήνα-Πάτρα-Πύργο, και βωβοί η κ .Γκερέκου και άλλοι 5 βουλευτές που εκλέγονται στα Επτάνησα για τη κάκιστη των κακίστων συγκοινωνιακή σύνδεση των Επτανήσων μεταξύ τους, με τη Θες/κη και με το διοικητικό κέντρο της χώρας και στην ουσία,
Όταν προκαλούνται προβλήματα συνοχής στη Περιφέρειά μας από τέτοιες μπαρούφες-προεκλογικές απάτες, παρόμοιες με αυτές του 2010.
Όταν έχει τόσα χρόνια καταρρεύσει το Κάπο Σίδερο, του Παλιού Φρουρίου και κινδυνεύουν με κατάρρευση άλλοι 3 προμαχώνες,
Όταν το Μουσείο της Παλαιόπολης ή Μον-Ρεπό ανέβηκε στην 9η θέση σε εισπράξεις από όλα τα Μουσεία της Ελλάδας και η κ. Γκερέκου, 10 μήνες υφυπουργός τουρισμού και πολιτισμού του Γιώργου Παπανδρέου, δεν φρόντισε να κατασκευασθούν ούτε 2 τουαλέτες για τις χιλιάδες των ξένων και Ελλήνων επισκεπτών.
Όταν δεν δημοπρατείται από τον Χρυσοχοίδη το έργο των Φραγμάτων, για το οποίο αυτός και ο Μαγκριώτης δεσμεύτηκε δεκάδες φορές και όλοι μαζί με την κ. Γκερέκου ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ τον λαό της Κέρκυρας.
Πιστεύει κανείς ότι θα γίνουν τα μονοπάτια στα βουνά...και θα αναπτυχθεί έτσι ο τουρισμός όταν δεν υπάρχουν βραδυνή και αεροπορική πτήση για Αθήνα και όταν ο τουρίστας πρέπει να πληρώνει πολύ ακριβό το εμφιαλωμένο νερό των διαφόρων Ηπειρωτικών βιομηχανιών;
Προφανώς είναι άλλη μία μπαρούφα, άλλη μία προεκλογική απάτη της κ. Γκερέκου, όπως και σε προηγούμενες εκλογές, αφού δεν είναι αναγεγραμμένη ούτε στον Προϋπολογισμό του «κράτους»!
Ή υπάρχει κανένας εχέφρων που να πιστεύει ότι μετά την μπαρούφα των 45 εκ. ευρώ θα δημοπρατηθεί ποτέ το έργο των Φραγμάτων και ας φεύγει από τη τσέπη των Κερκυραίων ποσό 40 εκ ευρώ για τα νερά από την Ήπειρο.
Ερωτάσθε:
1. Θα θέσετε το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης της Επτανήσου(όλων των Νησιών) προς συζήτηση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του ΠΣΙΝ;
2. Θα μας δώσετε 3 ημέρες πριν τη συνεδρίαση όλη την αλληλογραφία και όλες τις δημόσιες δηλώσεις υπουργών όλων των κυβερνήσεων, όλων των βουλευτών και τα πρακτικά της ΒΟΥΛΗΣ που υπάρχουν για:
Α) το θέμα της υδροδότησης της Κέρκυρας από τα Φράγματα,
Β)το θέμα της αεροπορικής, πορθμειακής και ακτοπλοικής σύνδεσης των νησιών μας, των ετήσιων επιδοτήσεων της Ευρωπαικής Ένωσης για τις άγονες γραμμές της Ελλάδας και που τις κατέμειναν οι κυβερνήσεις τα τελευταία 10 χρόνια ερήμην του λαού αλλά με τη συναίνεση των βουλευτών, και
Γ) του κατ΄ευφημισμόν δήθεν «Προγράμματος Τουστικής Ανάπτυξης της Κέρκυρας;»
θέματα και στοιχεία συναφή;
2. Είναι πράγματι αυτά τα 45 εκ. πρόγραμμα με δέσμευση κονδυλίων του Προυπολογισμού 2012 ή είναι άλλη μία προεκλογική απάτη;
3.Στη πρόσφατη συνάντησή σας με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ.Χρυσοχοίδη για την άλλη μακρόχρονη μεγάλη κοροιδία και απάτη του Κερκυραικού Λαού να αποκτήσει πόσιμο νερό από τα Φράγματα, του παραδώσατε υπόμνημα με τις αυτονόητες θέσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με βάση τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΠΣΙΝ για κοινές δράσεις σε όλα τα Επτάνησα στον Τουρισμό, στην αλιεία, στη κτηνοτροφία, στην αγροτική παραγωγή και στις αεροπορικές και ακτοπλοικές συγκοινωνίες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου