Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Επερώτηση Γιώργου Καλούδη και μέτρα για τη ΔΕΗ




Επερώτηση Γιώργου Καλούδη και μέτρα για τη ΔΕΗ
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

(Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.1 Κανονισμού Λειτουργίας)
Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων
Καλούδη Γιώργου,

Δικηγόρου Α.Π. & Σ.τ.Ε.,
Περιφερειακού Συμβούλου-Επικεφαλής της
AΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
«ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
ΠΡΟΣ
1)Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδωνα Σπύρου
2)Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Άνθη
ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ ΜΑΣ KAI THN MH ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Π.Σ.Ι.Ν. ΤΩΝ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Kέρκυρα 18 Γενάρη 2012
----------------------------------------------------------------
Με βάση το άρθρο 170 του «Καλλικράτη» και το άρθρο 18 του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων (Κ.Λ.Π.Σ.Ι.Ν.),
τηρούνται απομαγνητοφωνημένα πρακτικά τα οποία πρέπει σε κάθε επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου να επικυρώνονται από το Συμβούλιο, στο τέλος του έτους πρέπει να βιβλιοδετούνται και φυσικά να παραδίδονται στους Περιφερειακούς Συμβούλους. Πολλές φορές το θέμα αυτό το θίξαμε σε όλες σχεδόν τις συνεδριάσεις και ο κ. Φόρτες και ο επερωτών και ζητήσαμε την εφαρμογή του Νόμου.
Είναι δεδομένο, με βάση τη παραπάνω νομοθεσία και τα πραγματικά γεγονότα, ότι μετά το πρώτο 6μηνο που είχατε την ανοχή μας λόγω της απειρίας σας και των πρώτων μηνών που ήταν αναγκαίοι να δομηθεί ο νέος διοικητικός μηχανισμός της ΠΙΝ, ότι παρανομείτε και απλά πράγματα αλλά ουσιώδη δεν διεκπεραιώνονται.
Στον επερωτώντα έχουν δοθεί CDR από τις 3 πρώτες συνεδριάσεις, τα οποία είναι και δύσχρηστα.
Με την αδράνεια και την αδιαφορία σας αυτή δυσχεραίνετε τη λειτουργία μας, πολύ περισσότερο που εμείς δεν είμαστε αμειβόμενοι, αλλά παντελώς άμισθοι.
Ταυτόχρονα κυκλοφορούν φήμες ότι σας έχουν παραδοθεί σε έντυπη μορφή τα απομαγνητοφωνημένα Πρακτικά ΠΣΙΝ μέχρι τον Νοέμβρη 2011.
Ερωτάσθε:
Είναι ακριβείς οι φήμες αυτές;
Εάν είναι ακριβείς, γιατί δεν μας παραδώσατε τα πρακτικά, για να μπορούμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας;
Επί ένα χρόνο άσκησης εξουσίας και διοίκησης, γιατί δεν εφαρμόζετε τον νόμο και τον Κ.Λ.Π.Σ.Ι.Ν.;
Γνωρίζετε ότι πάσχουν από ακυρότητα οι αποφάσεις που ελήφθησαν και θα συνεχίζουν να λαμβάνονται με τον τρόπο αυτό;




ΓΙΩΡΓΟΣ KAΛΟΥΔΗΣ - ΤΑΣΟΣ ΤΟΜΠΡΟΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ κ. Γιάννη Τρεπεκλή, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβ.κ. Γιάννη Ρίγγα.
Ασφαλιστικά Μέτρα κατά της ΔΕΗ για να μη κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους το πλήρωσαν.
Παρασκευή 18-1-2012
Σήμερα το πρωί οι Γιώργος Καλούδης και Τάσος Τόμπρος, ως εκπρόσωποι του πρώτου Αντιμνημονιακού Κινήματος της Κέρκυρας κατά των Χαρατσιών, επισκέφθηκαν στο Δημαρχείο τον Δήμαρχο Κερκυραίων κ. Γιάννη Τρεπεκλή και ζήτησαν υπό την ηγεσία του Δήμου Κερκυραίων και τη συμπαράστασή τους αλλά και του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, ο οποίος σε ανάλογη επίσκεψη είχε εκδηλώσει τη συμπαράστασή του, να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα και να ζητηθεί και Προσωρινή Διαταγή με την οποία να διατάσσεται η ΔΕΗ να μη κόψει το ρεύμα σε όσους το έχουν πληρώσει, αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι.
Ήδη ο Δήμος είχε συγκεντρώσει 600 αιτήσεις συμπολιτών μας που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το χαράτσι και έχει στείλει εξώδικο-προειδοποίηση στη ΔΕΗ να μη κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα από τους συγκεκριμμένους. Χαρακτηριστικό της Νέο-Βαρβαρότητας των κυβερνώντων είναι ότι είχαν δώσει προσωρινή εντολή στη ΔΕΗ να μη παραλάβει το εξώδικο, και θυροκολλήθηκε. Άλλωστε τα ίδια νομικά αποτελέσματα παράγει.
Σε αυτούς προστίθενται άλλοι 200 που είχαν καταθέσει τις δηλώσεις στο Εργατικό Κέντρο, υπό την εποπτεία της κ. Σοφίας Λίβερη.
Ελήφθη η απόφαση να ασκηθούν να ασφαλιστικά μέτρα και να ζητηθεί και προσωρινή Διαταγή. Επειδή είναο πάρα πολλοί οι συμπολίτες μας θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για τη τεκμηρίωση των 800 περιπτώσεων, όχι μόνον για την αντισυνταγματικότητα, για την οποία έχουν πάρει θέση ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, αλλά της αδυναμίας του κάθε ενός να πληρώσει.
Πρόκειται για κτηνωδία να υπάρχει κοινοβούλιο και να ψηφίζει το κόψιμο του ρεύματος όταν ο καταναλωτής έχει πληρώσει το ηλ.ρεύμα αλλά δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι. Είναι συνένοχοι οι βουλευτές και οι βουλευτίνες που το ψήφισαν αλλά και όσοι στηρίζουν τέτοιες πολιτικές από το άλλοτε ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ. και από το ΛΑΟΣ και έχουν το θράσος οι ίδιες-ίδιοι αλλά και άλλες-άλλοι να ζητούν και τη ψήφο του λαού για να πούν μετά ότι ο λαός τους επιβράβευσε και να κάνουν τα ίδια ΚΑΚΑ αλλά και χειρότερα.
Οι ίδιοι που κυβερνούσαν και χρεωκόπησαν τη χώρα αυτοχρίστηκαν σωτήρες μας από τους ίδιους τους εαυτούς τους που κατέστρεψαν, όπως ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος αυτοχρίστηκε σωτήρας του έθνους και έκανε την αμερικανοκίνητη χούντα το 1967.
Αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο κλειστό πολιτικό σύστημα, που παράγει διεφθαρμένους και ακατάλληλους πολιτικούς-επαγγελματίες, πρέπει να ανατραπεί.
Ένα παράδειγμα: Ο Εφραίμ Κουτσού, ως δωροδόκος είναι στη φυλακή, αλλά οι δωρολήπτες υπουργοί και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. είναι ελεύθεροι, διότι τα δικά τους εγκλήματα παραγράφονται μέσα σε 1-2 χρόνια.
Εάν δεν ξεσηκωθεί η νεολαία και ο λαός, να εκλεγεί ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, να τροποποιηθεί το Σύνταγμα,
να παύσει το ακαταδίωκτο και η ατιμωρησία υπουργών και βουλευτών, να περάσουν οι εξουσίες στο λαό, να γίνει πραγματική αποκέντρωση και φυσικά να ανατραπούν το Μνημόνιο, η ξένη κατοχή και αυτή η εγκληματική πολιτική, τότε δεν έχει κανένα μέλλον ο τόπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου