Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Το κόκκινο κρασί στη μάχη της παχυσαρκίας

wineΜετά τις καρδιοπάθειες, τον διαβήτη, τη νόσο Αλτσχάιμερ και τον καρκίνο, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το κόκκινο κρασί έχει ευεργετική δράση και στη μάχη κατά της παχυσαρκίας, καθώς καταπολεμά το μεταβολικό σύνδρομο.
Ερευνα στο δανέζικο Πανεπιστήμιο Aarhus έδειξε ότι η ρεσβερατρόλη, ένα φλαβονοειδές που περιέχεται στη φλούδα του σταφυλιού, μπορεί να μεταβάλει την παραγωγή ορισμένων συστατικών που υπάρχουν στα λιποκύτταρα. «Η
ρεσβερατρόλη είχε ευεργετικά αποτελέσματα και ήταν σε θέση να βελτιώσει το μεταβολικό προφίλ της παχυσαρκίας στον άνθρωπο. Ταυτόχρονα είχε και μια αντιφλεγμονώδη δράση» ανέφεραν οι ερευνητές στην έκθεσή τους στο περιοδικό «International Journal of Obesity».
«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ρεσβερατρόλη μειώνει δραστικά τις πιθανότητες μια προφλεγμονώδης κατάσταση στον λιπώδη ιστό να εξελιχθεί σε φλεγμονή» εξηγούν οι Δανοί ερευνητές και προσθέτουν: «Είναι γνωστό ότι η ρεσβερατρόλη, όταν εισέρχεται στον οργανισμό από το στόμα, απορροφάται σύντομα και μεταβολίζεται, αλλά παραμένει άγνωστη ακόμα η τοπική συγκέντρωσής της σε διάφορες περιοχές του σώματος».
http://www.keosoe.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου