Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ασκούνης-Καμίνης κατά Κουκουλόπουλου για την «Kαμόρα»

Έντονα αποδοκίμασαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου για τα σκουπίδια, τη λεκτική επίθεση του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρη Κουκουλόπουλου εναντίον της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που έκανε λόγο για «Kαμόρα».

«Τέτοιες εκφράσεις είναι λάθος, δε με εκφράζουν και οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ απαντώντας σε σχετική ερώτηση της aftodioikisi.gr,  και υπογράμμισε:
«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι άμεσοι συνεργάτες μας, είναι πολύτιμοι συνεργάτες μας, που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία των δήμων και την εξυπηρέτηση των πολιτών».
Σε αυτό το σημείο, σύμφωνος με τον Κώστα Ασκούνη δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε «να αποφευχθούν οι ακρότητες» και επισήμανε ότι «οι ακραίες ενέργειες και πράξεις δεν οδηγούν πουθενά, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους εργαζομένους».
Μεσολαβητικός ρόλος
Αναφερόμενος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στη γραπτή πρόταση (τύπου non paper) που έχει ζητήσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε 4 σημεία-προτάσεις, παρουσίασε ένα σχετικό κείμενο και -απευθυνόμενος στην Ομοσπονδία- την κάλεσε να απαντήσει:
«Μας ζήτησαν γραπτή πρόταση. Τώρα που την έχουν θα αναστείλουν την απεργία;», είπε σημειώνοντας πως στην περίπτωση που απαντήσει θα επικοινωνήσει με τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη, προκειμένου να κανονίσει κάποια συνάντηση.
Σημείωσε, όμως, ότι τις προηγούμενες ημέρες -προφορικά τουλάχιστον- η ΠΟΕ-ΟΤΑ απέρριψε τη συγκεκριμένη πρόταση, «με αποτέλεσμα η αδιάλλακτη στάση της να παρατείνει το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί».
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ πρότεινε τα εξής:
  1. Το προσωπικό που εργάζεται στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των Δήμων να εξαιρεθεί της εφεδρείας.
  2. Όποιος εργαζόμενος έχει απώλεια πάνω από 30%, αυτή θα μειωθεί στο 25% και οι περικοπές τους θα γίνουν τμηματικά σε βάθος τριετίας, κατά ποσοστό 8,5 - 8,5 - 8,0.
  3. Να διατηρηθεί στο 100% το επίδομα θέσεων ευθύνης από 75% που προβλέπεται στο Σχέδιο Νόμου.
  4. Ρύθμιση των δανείων όχι μόνο προς το Τ.Π.Δ., αλλά και προς τις ιδιωτικές τράπεζες (επιμήκυνση, περίοδος χάριτος, αναστολή).
Έκκληση να σταματήσει η απεργία
Οι δύο δήμαρχοι απηύθυναν έκκληση στην ΠΟΕ-ΟΤΑ να σταματήσει την απεργία και να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, έστω προσωρινά.
«Τους καλώ να σταματήσουν τώρα τις κινητοποιήσεις· δεν αντέχει άλλο η Αθήνα», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας παράλληλα πως «η κατάχρηση των δικαιωμάτων οδηγεί πολύ συχνά σε καταστρατήγησή τους».
«Αναγνωρίζουμε τα προβλήματα, αναγνωρίζουμε τις σημαντικές απώλειες στα εισοδήματά τους. Πρέπει, όμως, να αναστείλουν την απεργία τους και να μην τηρούν αδιάλλακτη στάση», είπε από την πλευρά του ο Κώστας Ασκούνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου