Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

Μήπως πάμε για μεθοδευμένο … ξεπούλημα;

 
 
Quantcast

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Ακούγοντας της είδηση της ανάθεσης της αποκομιδής των σκουπιδιών από την περιφέρεια σε ιδιώτες (λόγω της απεργίας των υπαλλήλων των ΟΤΑ) μου δημιουργήθηκαν κάποια εύλογα ερωτήματα τα οποία οδηγούν σε παραπέρα σκέψεις.

Φυσικά το θέαμα και η παραμονή των σκουπιδιών στους δρόμους των πόλεων εκτός από αποκρουστικό σίγουρα εγκυμονεί και κινδύνους για την δημόσια υγεία όμως το
 ερώτημα μου είναι ποιοι ιδιώτες ανέλαβαν το συγκεκριμένο έργο, με τι προσωπικό και το κυριότερο με ποιον εξοπλισμό!
Φίλες/οι  για το πρώτο ερώτημα μου ακούσαμε πολύ γνωστά ονόματα μεγαλοεργολάβων, μεγαλοκαναλαρχών ακόμα και τραπεζιτών οι οποίοι θέλουν εδώ και καιρό (θυμηθείτε και την υπόθεση της Κερατέας με την πρόθεση κατασκευής του ΧΥΤΑ) να βάλουν χέρι μετά από τους δρόμους με τα πολλαπλά διόδια και στην αποκομιδή των σκουπιδιών!
Για το θέμα του προσωπικού ας είναι καλά η λαθρομετανάστευση και τα επακόλουθα της δηλ. φτηνά εργατικά χέρια, χωρίς ασφάλεια, εισφορές και ωράρια. Όμως το ύποπτο είναι το θέμα του εξοπλισμού δηλ. τα πανάκριβα αυτοκίνητα τα γνωστά σκουπιδιάρικα και για τα οποία η απορία μου είναι με ποια λογική τα προμηθεύτηκαν οι εν λόγω επενδυτές, τα είχαν σε “αναμονή” και τα έβγαλαν την κατάλληλη στιγμή!
Μήπως κάποιοι της κυβέρνησης τους έχουν υποσχεθεί εκ των προτέρων τις αναθέσεις αυτές; Εξ αυτής της πρόθεσης μήπως αυτά τα κυβερνητικά πρόσωπα ενεργούν δόλια (δημιουργώντας το κατάλληλο κλίμα με τις εις βάρος των εργαζομένων μεθοδεύσεις, την αδιαλλαξία και τους ωμούς εκβιασμούς) για την προετοιμασία της κοινωνίας να δεχτεί το ξεπούλημα αυτό;
Δεν ξέρω αν όλα αυτά είναι αποκύημα της φαντασίας μου αλλά τον τελευταίο καιρό όλα είναι πιθανά από αυτούς τους κυρίους οι οποίοι μοιάζουν να έχουν μετατραπεί από υπηρέτες του λαού σε “ ντίλερ” ξεπουλήματος των υποδομών, των υπηρεσιών και γενικά της δημόσιας περιουσίας της πατρίδας μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου